Eindelijk... de Garmin Edge Gids !

Na de Garmin GPS Gids, komt Peter Gielen nu ook met een boek voor de Edge-gebruikers. Hier zaten heel wat fiets-liefhebbers lang op te wachten. Velen kochten een Edge-gps maar weten eigenlijk niet hoe ze er moeten mee omgaan. Een Edge werkt zeker niet opp dezelfde manier als een auto-gps. Maar zelfs een buitensport-gps heeft een andere werkwijze. Denk dus niet dat je even snel een route of track aanmaakt in Basecamp en deze daarna - op dezelfde manier - navigeert in je Edge. Bij een Edge wordt alles immers omgezet naar Koersen, en dat is dus weer iets helemaal anders dan routes of tracks. Maar niet getreurd, dit wordt allemaal helder uitgelegd in de Garmin Edge Gids.

400 pagina's met honderden illustraties...

De Garmin Edge Gids is op dezelfde - positief onthaalde - manier oppgebouwd als de Garmin GPS Gids. Een heldere structuur, korte hoofdstukken met veel voorbeelden en illustraties, tientallen stappenplannen, kadertjes met extra info, tips en tricks... Elk hoofdstuk wordt aangeduid met één, twee of drie fiets-symbolen: 1 fietsje staat 'voor beginners' en 3 fietsjes 'voor gevorderden'. Heb je dus net een toestel gekocht, dan kan je dus starten met alle hoofdstukken te lezen met 1 fietsje, zo kom je door de belangrijkste hoofdstukken om met je toestel aan de slag te kunnen. Ben je wat meer vertrouwd, dan kan je het boek herlezen en meer focussen op de hoofdstukken met 2 fietsjes. Maar ook meer gevorderden gaan zeker nog bijleren door de hoofdstukken met 3fietsjes te lezen ! Je zal zien, de Garmin Egde Gids is inderdaad een dik boek van 400 pagina's, maar het leest als een stripverhaal.

Nieuw: instructiefilmpjes...

In vergelijk met de Garmin GPS Gids heeft de Garmin Edge Gids een innovatieve nieuwigheid. Een aantal onderwerpen worden ondersteund met een instructiefilmpje. Hoe ga je te werk ? In het boek vind je een 25-tal QR-codes (barcodes). Wanneer je deze scant met je tablet-PC, worden automatisch filmpjes opgestart. Hierin gidst de auteur je door een aantal processen (voornamelijk op PC) om te tonen hoe je een en ander moet uitvoeren. Daar software-interfaces en mogelijkheden regelmatig veranderen, kan op deze manier ook de inhoud regelmatig bijgewerkt worden. De QR-codes blijven dezelfde, maar mettertijd zullen de filmpjes vernieuwd worden. Zo zal Garmin Connect ongetwijfeld nog erg veranderen in de toekomst. Zo blijf je steeds up-to-date.

Welke Edge-toestellen ?

Volgende toestellen worden besproken in de Garmin Edge Gids: - Edge 520 - Edge 800 - Edge 810 - Edge 820 - Edge 1000 - Edge Touring (Plus) - Edge Explore 820 - Edge Explore 1000. Staat je Edge-toestel niet in deze lijst ? Niet getreurd, de menu-opbouw en de functionaliteiten werken zeer gelijkaardig. Je kan dit boek dus perfect gebruiken voor andere (Edge-)toestellen (bijvoorbeeld Edge 510). Enige uitzondering zijn de Edge 605 en Edge 705, deze toestellen zijn van een vorige generatie en werken dus grondig anders. In de Garmin Edge Gids zullen evenwel eerder screenshots getoond worden van de Edge 820 en de Edge 1000, omdat dit de meest recente en meest complete toestellen zijn (met de meest uitgebreide mogelijkheden). Voor de andere toestellen worden welk telkens stappenplannen aangegegeven (menu-stapje per menu-stapje uitgelegd). Komen er in de toekomst nieuwe functionaliteiten, dan zullen deze op deze website worden gedocumenteerd als aanvulling.

SAMPLE DOWNLOADEN

Door op bovenstaande titel te klikken kan je het eerste hoofdstuk van de Garmin Edge Gids downloaden. Hierin staat eveneens de volledige inhoudstafel zodat je een idee hebt over de inhoud en de structuur van het boek.

Voor recreatief en sportief gebruik

Zoals de Garmin Edge toestellen zijn gemaakt om recreatief (navigeren) of sportief (trainen) te fietsen, zo heeft ook de Garmin Edge Gids beide groepen als doelpubliek. Een Garmin Edge gebruik je immers helemaal anders om recreatief te fietsen dan om te trainen. En dan heb je de mountainbikers en de sportieve wielertoeristen die zich ergens tussenin bevinden. Je zal zien dat elke doelgroep voldoende informatie zal vinden om de gps te gebruiken voor zijn/haar toepassing. In het laatste hoofdstuk staan 16 gebruiksscenario's. Ook hier wordt rekening gehouden met de verschillende gebruikersprofielen: voor de fietsknooppuntenrijder, de wielertoerist, de trainende wielerenner, de wereldfietser, de tourfietser...

Technische gegevens....

 

> auteur: Peter Gielen
> uitgever: GPSadventures.be
> 400 pagina's, 4 kleurendruk, honderden illustraties, 25 instructiefilms met QR-code

> B:240 x H:210 x D:30 mm

> ISBN: 978 9491573 033


 
> verkrijgbaar in de winkel vanaf januari 2017
> Standaard Boekhandel, AS Adventure, Bever Zwerfsport, Anticyclone des Acores,... en in vele fietswinkels.
> Normale winkelprijs: 33,3 €
> te koop via www.gpsadventures.be met gratis verzendingskosten

De Garmin Edge Gids is een initiatief gemaakt met eigen privé middelen zonder grote marketing- of andere budgetten. Elke mond-aan-mondreclame, tweet, facebook-like, recentie, ... is van harte welkom en geapprecieerd !

 

 

BESTELLEN ?

WEBSHOP