Nieuwe apps in Connect IQ Store

Ken je Garmin Connect IQ reeds ? 

Connect IQ zorgt er voor dat je extra functionaliteiten kan toevoegen aan bepaalde GPS-toestellen of uurwerken. En welke toegevoegde waarde krijg je dan?

Je hebt vier soorten Connect-IQ-functionaliteiten: IQ datavelden, IQ-widgets , IQ-watchfaces en IQ-apps. Onderaan zie je een afbeelding met alle compatibele toestellen. 

IQ-datavelden: elk toestel houdt een hele resem gegevens bij. Deze kan je weergeven in de standaard datavelden of in dashboards (buitensport-GPS). Een IQ-dataveld geeft diezelfde gegevens weer, maar dan in een andere layout. Zo heb je IQ-datavelden die ervoor zorgen dat je je gegevens aantrekkelijker en visueler kan aflezen met wijzertjes of in grafiekjes. 

IQ-widgets: deze laten eveneens toe om bepaalde gegevens weer te geven, maar dan niet gegevens uit je GPS maar wel van op een of andere website. Dat kunnen bijvoorbeeld de meteo-gegevens zijn. Je hebt dan wel een bluetooth data-connectie met je smartphone nodig.

IQ-apps: zijn volledig op zich staande applicaties die extra functionaliteiten toevoegen aan je toestel. Hiervan bestaan er op dit ogenblik nog niet erg veel (ook al omdat de toestellen al erg compleet zijn).

IQ-wacthfaces: deze dienen specifiek voor de uurwerken: ze geven een andere (aantrekkelijkere) layout aan je uurwerk-wijzerplaat.

Garmin heeft een specifiek open Garmin Connect SDK (software developers kit). Dit staat elke programmeur vrij om aan de slag te gaan en om Connect-IQ functionaliteiten te programmeren en te publiceren in de Garmin Connect IQ store.

Meer uitleg over de werking en de installatie in de Garmin Edge Gids pagina 124 e.v.


Garmin heeft nu net aangekondigd dat het een heel aantal nieuwe apps, datavelden en wachfields van derden heeft gepubliceerd, zoals bijvoorbeeld van Uber, Trek, GU Energy Labs, Nuun Active Hydration. zo kan je voortaan van op je smartphone een Uber-taxi bestellen. Op je uurwerk verschijnt dan om hoe laat je je taxi mag verwachten.. De app van GU energy berekent voor jou wanneer het tijd is om te drinken. Ook dit verschijnt dan op je Edge.

Probeer het zeker eens uit, er staan een aantal leuke dingen tussen. Ikzelf gebruik graag het IQ-dataveld MyEdge. DIt geeft op één scherm alle belangrijke en relevante data (14 datavelden) weer met wijzertjes en getallen. Je behoudt dus het overzicht zonder van scherm te moeten wisselen.


Connect IQ - leuk om eens uit te proberen


Verschillende IQ datavelden mogelijk op je Edge


Nieuwe Connect IQ functionaliteiten beschikbaar in de app store van Garmin

Waardeer dit blogbericht:
Woensdag 18 januari: nieuwe workshop over OpenStre...
Lancering: laatste week om de Garmin Edge Gids aan...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 12 april 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Gaasbeekstraat 84
B-1701 Itterbeek

i
BTW: BE 0830.326.433

+ 32 2 5671531
+ 32 478 337080 

© 2016 GPSadventures.be
All Rights Reserved.