Weekje GPS-winterwandelen in het Zwarte Woud

De laatste dagen van 2016 vertoefde ik enkele dagen in het Zwarte Woud....om te bekomen van het vele nachtwerk om de Garmin Edge Gids klaar te krijgen.  En ook al heb ik al heel wat reis- en trekervaring, moet ik - tot mijn schaamte - bekennen dat ik nog nooit naar het Zwarte Woud ben geweest. Het stond wel al lang op mijn  verlanglijstje. Tot nog toe had ik echter steeds voor de Vogezen gekozen omdat dit toch net wat minder ver rijden is. En je denkt dat de Vogezen en het Zwarte Woud toch wel wat van hetzelfde is.Toch moet ik bekennen dat beiden erg van elkaar verschillen.

Vogezen en Zwarte Woud, ze kijken elkaar aan maar ze zijn zeker niet elkaars spiegelbeeld

december 2016

Ten eerste heb je in de Vogezen meer loofwouden. Zeker in de zomer geeft dit een ander gevoel dan wandelen in sparrenbossen. Maar sparrenbossen voelen in de winter dan weer warmer aan en geven een meer kerstmis- en wintersportsfeer.

Ten tweede zijn de huizen, B&B's, hotels en andere logies van een hogere kwaliteit dan in de Vogezen en de mensen zijn er net iets vriendelijker en gastvrijer. Maar je betaalt er dan ook iets meer dan in de Vogezen.

Ten derde is er aanzienlijk meer (moderne) toeristische infrastructuur in het Zwarte Woud. Toeristische informatiebureaus, hotels, restaurants, zwem- en welnessparadijzen, en zelfs aanzienlijk meer zitbanken langs de paden... De serie Schwarzwaldklinik (1986)  heeft zeker nog zijn effect op het toerisme.

En last but not least heb je de website www.hochschwarzwald.de waar je een hele verzameling activiteiten vindt om te doen. Je hebt er keuze uit honderden GPX-tracks met wandelingen, fietstochten, langlauf- of sneeuwwandelschoentochten, en nog veel meer. Bij elke activiteit hoort een mooie PDF-tochtfiche met beschrijving, overzichtskaart en statistieken.

Vorige week heb ik volgende wandelingen gedaan en ze waren stuk voor stuk erg de moeite waard:

http://www.hochschwarzwald.de/Media/Touren/Seerundweg

http://www.hochschwarzwald.de/Media/Touren/Von-Menzenschwand-zum-Herzogenhorn

http://www.hochschwarzwald.de/Media/Touren/Hoehenklimaweg-Schluchsee-Riesenbuehlsteig

http://www.hochschwarzwald.de/Media/Touren/Durch-tiefe-Waelder-zum-aussichtsreichen-Hochfirst

http://www.hochschwarzwald.de/Media/Touren/Feldbergsteig-Premiumweg

Daar er geen sneeuw lag hebben we dus moeten kiezen voor zomerwandeltochten. En zo leken ze ook. De grond was kurkdroog, de hemel was de hele week zonnig en helder, m.a.w. perfecte wandelcondities. Zeker voor herhaling vatbaar om eens te doen met sneeuwschoenen wanneer er wel sneeuw ligt !
Feldberg - sneeuwresten van begin novemberTitisee vanop de  Hochfirst HütteSchluchsee 18 km wandeling rond het meer


Locatie (Map)

Zwarte Woud, Duitsland
Waardeer dit blogbericht:
Lancering: laatste week om de Garmin Edge Gids aan...
Nieuwe GPS blog

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 12 april 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Gaasbeekstraat 84
B-1701 Itterbeek

i
BTW: BE 0830.326.433

+ 32 2 5671531
+ 32 478 337080 

© 2016 GPSadventures.be
All Rights Reserved.