1 januari 2017. Begin van een bijzonder jaar ? Een jaar van verandering ?

Ongetwijfeld !

Op wereld(-politiek) vlak lijken zich alvast heel wat veranderingen aan te kondigen. Ik ben benieuwd wat ik hier zal lezen en schrijven over één jaar ...

Ook op GPS-vlak zal er ongetwijfeld een en andere veranderen. Te beginnen met het actief worden van het Europese satellietsysteem Galileo.

Ook op GPS-cursus zijn er veranderingen. De Garmin Academy Belux vzw wordt ontmanteld. Ikzelf zal blijven cursussen geven onder de naam GPSacademy van GPSadventures.be.

De cursussen voor het eerste kwartaal zijn gepubliceerd op deze website. De cursussen (en inhoud), de prijzen, de cursuslokaties blijven dezelfde. Waarschijnlijk zullen op termijn nog enkele lesgevers zich vervoegen (en komen er dus cursuslocaties bij).

Ook voor de GPS-boeken lijkt het een boeiend jaar te worden: de Garmin Edge Gids is net gepubliceerd. Ik ben blij dat ik het jaar kan starten met de uitgave van een mooie, nieuwe uitgave. De eerste feedback is goed en ik houd er zelf ook een tevreden (en fier)  gevoel aan over. Maar er komt nog meer... Zo zal er in de loop van 2017 een derde uitgave van de Garmin GPS Gids verschijnen. De tweede uitgave is immers bijna uitverkocht en er zijn weer wat nieuwe toestellen op de markt gekomen. Ik ben van plan deze nieuwe uitgave in hetzelfde concept en dezelfde vormgeving van de Garmin Edge Gids te brengen. Hopelijk lukt het mij planningsgewijs om dit project te realiseren.

En dan is er ook de nieuwe website van GPSadventures.be. Volledig in een nieuw kleedje maar ook met de ambitie om deze minder statisch te maken. Dus met veel meer info en tips, inbreng van de gebruikers en deze GPS-blog. Ik hoop jullie regelmatig op de hoogte te kunnen brengen van nieuwe toestellen, nieuwe software-updates, nieuwe kaarten, nieuwe manieren van werken, enz... Bovendien zal deze informatie eenmaal per kwartaal gebundeld worden in een digitale nieuwsbrief. Alle (gratis) leden van GPSadventures.be krijgen deze nieuwsbrief via email. Heb je vragen, topics, problemen, ... die je hier wilt besproken zien ? Stuur mij gerust een berichtje.

En dan zijn er nog de goede voornemens voor het nieuwe jaar... naast alle bovengenoemde projecten en initiatieven hoop ik vooral dat ik wat meer tijd kan maken om zelf te fietsen en te wandelen met de gps. Het voornemen is er alvast ! Bij jullie ook ?