GPS-wandelen en pelotonfietsen op het Gordelfestival

​Afgelopen zondag was ik aanwezig op de persconferentie in Huizingen, waar het Gordelfestival 2017 werd voorgesteld. Deze vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van september, dit jaar op 3 september 2017.

Zo stelde minister Weyts het nieuwe concept voor van de 100 km fietstocht rond Brussel. Voortaan zal je deze Gordel uitsluitend in pelotons kunnen rijden. Elk peloton bestaat uit 125 deelnemers en wordt begeleid door een zestal motards. Zo zullen er verschillende pelotons kunnen vertrekken. Het parcours wordt dus niet bewegwijzerd. Bedoeling is om in elk peloton fietsers te laten rijden van een gelijkwaardig niveau. Ideaal dus voor mensen die lid zijn van een wielerclub en eens een 'peloton-gevoel' willen opdoen. Je moet wel op voorhand inschrijven en 10€ inschrijvingsgeld betalen. En zolang de voorraad strekt, want vol is vol. De andere gordel-activiteiten, wandel-, fiets- en mountainbiketochten blijven natuurlijk gratis !

DIt jaar is Sint-Pieters-Leeuw de focusgemeente van het Gordelfestival. De activiteiten starten of vinden plaats in en rond het Coloma-park (in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, vooral internationaal bekend om zijn rozentuin).

Daarnaast hebben we natuurlijk de klassieke gordelfestival-locatie in het domein van Huizingen.

GPS-Academy opnieuw paraat op het Gordelfestival

in het Colomapark van Sint-Pieters-Leeuw

Vorig jaar organiseerde de Garmin Academy een gps-wandeltocht en een geocache-tocht voor families. Ondanks het slechte weer kwamen toch enkele honderden deelnemers naar onze stand in Jezus-Eik om een tocht te maken door het Zoniënwoud. Rond de middag was er soms een wachtrij van meer dan een uur!

Ook dit jaar zijn we opnieuw paraat!

Ditmaal zal onze stand in het Coloma-park van Sint-Pieters-Leeuw staan.

Ook deze keer kan je kiezen tussen een

- wandeltocht van 15 km door het Pajottenland naar het kasteel van Gaasbeek

of

- een geocache wandeltocht voor families van 5 km (op zoek naar de schat van Coloma).

In tegenstelling tot de andere wandelingen zijn deze niet bewegwijzerd, maar uitsluitend te volgen met je gps of smartphone. Als dit geen mooie toepassing is !

Je vindt ons tussen de inschrijvingsstands van de andere wandel- en fietstochten. Wij plaatsen de track en/of de geocaches op je eigen gps-toestel of smartphone., en je krijgt nog een woordje uitleg en geprinte instructies mee Je kan ook de Gordelfestival-app gebruiken om het parcours te volgen. Heb je zelf geen toestel, dan kan je een toestel huren voor een spotprijsje (3€), en dit zo lang de voorraad strekt. Met dank aan onze collega's van GPS4rent en GPS4all die ons assisteren en die hun toestellen verhuren aan de deelnemers.

Je kan de gpstrack reeds op voorhand downloaden van de website van het Gordelfestival of van RouteYou

Voor de kids die de geocache-schat kunnen vinden is er een leuke verrassing.

Wanneer je je op het Gordelfestival inschrijft voor een GPS cursus in het najaar, krijg je 10 € korting!

Men zegge, maile, like en tweete het voort...​GPS wandeltocht van 15 km naar Gaasbeek

Geocache tocht voor families met kinderen (5km)


Gordelfestival app met gps-tracks beschikbaar

...

GPS-wandeltocht naar Gaasbeek - het gordelfestival

Hét sportief, cultureel & toeristisch evenement van de Groene Gordel en Vlaamse Rand rond Brussel. Op zondag 3 september 2017 met trefpunten in Huizingen en Sint-Pieters-Leeuw.
...

geocache-wandeling voor gezinnen - het gordelfestival

Ga je mee zoeken naar de schat van Coloma ? Met een buitensport-GPS gaan we op zoek naar een aantal geocaches om uiteindelijk de schat van Coloma te ontdekken. Daar wacht een leuke verrassing voor de kids.

Naar aanleiding van het Gordelfestival, zal Radio2 op donderdag 31 augustus (van 9u-12u) een live-uitzending van Plage Préférée (met Kim Debrie) uitzenden vanuit hun mobiele studio. Deze zal geparkeerd staan in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw. Naar aanleiding van deze uitzending zal GPS Academy, samen met GPS4all en GPS4rent, een geocache-for-kids verstoppen in het Colomapark. Je kan je eigen gps of smartphone meebrengen of een gps ter plaatse huren. Allen daarheen !

Waardeer dit blogbericht:
Black Friday: Garmin Edge Gids aan halve prijs
Nog op zoek naar een geschikt vaderdagcadeau ?
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 12 april 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Gaasbeekstraat 84
B-1701 Itterbeek

i
BTW: BE 0830.326.433

+ 32 2 5671531
+ 32 478 337080 

© 2016 GPSadventures.be
All Rights Reserved.